Itt most valami nagyon félrement: legnagyobb támogatójuk hajójára lőttek a húszik
Globál

Itt most valami nagyon félrement: legnagyobb támogatójuk hajójára lőttek a húszik

Portfolio
A jemeni húszi lázadók rakétatámadást hajtottak végre egy Brazíliából Iránba kukoricát szállító teherhajó, a Star Iris ellen - jelentette a Reuters.

A tengerbiztonsági szakértők körében nagy figyelmet keltett a támadás, tekintettel arra, hogy Irán a húszi lázadók legnagyobb támogatója. A hajózási elemzők hétfőn közzétett jelentése szerint a támadás alá került hajó kukoricát szállítva tartott Irán felé. Ez volt az első alkalom, hogy egy Iránba tartó hajót támadtak meg.

Egy amerikai védelmi tisztviselő értékelte az eseményeket és megjegyezte, hogy bár úgy tűnik, a hajót célba vették, el nem találták. Más források ugyanakkor azt állítják, hogy a rakéta eltalálta a teherhajót. Annyit biztosra lehet tudni, hogy a legénység sértetlenül megúszta az incidenst.

A veszélybe került hajót a húszik "Star Iris" néven azonosították. Yahya Saree, a csoport katonai szóvivője egy televíziós nyilatkozatban azt állította: „a hajó amerikai volt”.

Tengeri hajózási nyomkövető rendszerek azonban tisztázták, hogy a Star Iris valójában görög érdekeltségű és a Marshall-szigetek zászlaja alatt közlekedik.

A Kpler elemzőcég által nyújtott további információk szerint a Star Iris Brazíliából indult útnak Irán felé és jelentős mennyiségű kukoricát szállított. Ishan Bhanu, a Kpler vezető agráráruelemzője kiemelte: „Az Irán által támogatott húszik által jelentett potenciális kockázatok ellenére az Iránba tartó hajók – mint például a Star Iris – továbbra is kerülőút nélkül közlekednek a Vörös-tengeren.” Bhanu arra is rámutatott, hogy Brazília fontos kukoricaszállító partner Irán számára, idén tervezetten 4,5 millió tonna exportálása várható.

A támadás kapcsán regionális biztonsági tisztviselők között vita alakult ki annak következményeiről.

Egyes vélemények szerint ez az akció azt demonstrálja, a jemeni lázadók sokkal önállóbbak, mint ahogyan azt sok szakértő gondolja.

A címlapkép illusztráció, forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.