Komoly botrány van Moszkvában: orosz repülőgépek kötöttek ki az ukrán légierőben
Globál

Komoly botrány van Moszkvában: orosz repülőgépek kötöttek ki az ukrán légierőben

Portfolio
Vizsgálatot indított az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSzB, mivel alapos a gyanúja annak, hogy az orosz állami Légi Szállítási Ügynökség (Roszaviacija) vezetése mintegy 59 repülőgépet értékesített külföldön, köztük 8-at "barátságtalan országokba," melyek továbbították ezeket az ukrán légierőnek – írja az Izvesztija.

A gyanú szerint a Roszaviacija 59 merevszárnyas és forgószárnyas repülőgépet (helikoptert) adott el illegálisan külföldön a „különleges művelet,” vagyis az Ukrajna elleni invázió kezdete óta. A folyamat úgy nézett ki, hogy az orosz hatóságok charter regisztrációval külföldre küldték a gépeket, ezek azonban soha nem tértek vissza Oroszországba.

Az FSzB eddigi vizsgálata szerint 21 repülőgép kötött ki az Eurázsiai Gazdasági Unión kívül, ebből nyolc „barátságtalan államokba” került, ahonnan továbbították őket Ukrajnának.

Az ukrán légierő most legalább 3 Mi-8-as helikoptert és két Il-76-os szállító repülőgépet használ, melyek Oroszországból származnak.

Ezen kívül Moldovába és Azerbajdzsánba is jutottak légi eszközök.

A Roszaviacija repülőgép-regisztrációért felelős vezetőit, illetve a repülés-biztonságért felelős vezetőit őrizetbe vették. Az állami vállalat igazgatója tavaly szeptemberben lemondott, vélhetően az üggyel összefüggésben, a helyettes vezetőt pedig nyáron kirúgták, amiért háborúellenes posztert rakott ki az irodájába.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!