Egyre nagyobb a nyomás Jeruzsálemen – A titkosszolgálatok tárgyalnak a háború jövőjéről
Globál

Egyre nagyobb a nyomás Jeruzsálemen – A titkosszolgálatok tárgyalnak a háború jövőjéről

Portfolio
A CIA és a Moszad vezetői Kairóban tárgyalnak Izrael és a Hamász közötti tűzszünetről, valamint túszok szabadon bocsátásáról a nemzetközi béketörekvések keretében – számolt be a Financial Times.

Az amerikai CIA és az izraeli Moszad vezető hírszerzési tisztviselői megbeszéléseket folytatnak Egyiptom és Katar magas rangú képviselőivel. A lépés jelentős haladást jelentenek az Izrael és a Hamász közötti konfliktus megoldása felé. A várhatóan Kairóban megrendezésre kerülő keddi találkozón a következő témákról beszélnek majd: a szemben álló felek közötti tűzszüneti tárgyalások újraélesztését és a Gázában fogva tartott túszok szabadon bocsátásának elősegítését próbálják elérni.

Joe Biden amerikai elnök óvatosságra intett egy esetleges izraeli támadást illetően Rafah városa ellen, hangsúlyozta, hogy „hiteles terv” szükséges a civilek védelmére.

David Barnea, a Moszad vezetője részt vesz ezeken a kulcsfontosságú tárgyalásokon, ami azt jelzi, hogy Izrael továbbra is nyitott a párbeszédre. Diplomáciai források szerint konstruktív megbeszélésekre és kompromisszumra van kilátás. A tárgyalások fókuszában egy négy és fél hónapos tűzszünet áll, amely során a Hamász fokozatosan engedné szabadon a túszokat Izrael 1500 palesztin fogoly szabadon bocsátása fejében.

Azonban továbbra is akadályok állnak az állandó tűzszünet és a gázai csapatkivonás követeléseinek elfogadása előtt. Ezek jelentik a legnagyobb kihívást a megbeszélések során, de a tárgyaló felek reménykednek abban, hogy sikerül dűlőre jutniuk. Izrael gázai katonai műveletei globális aggodalomra adnak okot, különösen miután Netanjahu elrendelte Rafah civilek evakuálásának előkészítését.

A konfliktus már több mint 27 000 halálos áldozattal járt a Gázai övezetben – sokan közülük civilek és gyerekek.

Címlapkép forrása: Sameh Rahmi/NurPhoto via Getty Images

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan történt a gáz árával, amire az orosz-ukrán háború kitörése óta nem volt példa
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.