Előfizetői tartalom

Lebukott Moszkva, mindent letaroló európai hibrid műveletre készültek

Portfolio
A francia Viginum szervezet egy jelentős, az oroszok által tervezett dezinformációs kampány előkészületeit azonosította az európai országokban, köztük Franciaországban, Németországban és Lengyelországban. A "Portal Kombat" kódnevű kampány Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziójának második évfordulójához és a közelgő júniusi európai parlamenti választásokhoz kapcsolódik a jelentés szerint.

A Viginum 193 orosz irányítás alatt álló, részben 2022 óta létrehozott weboldal hálózatát tárta fel, amelyek célja az ukrajnai háborúval kapcsolatos megtévesztő vagy hamis tartalmak terjesztése. A cél az Ukrajna iránti európai támogatás aláásása lett volna, de azt is megállapították, hogy a Portal Kombat névre keresztelt hibrid művelett európai választásokat is célba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés