Tovább bonyolódik az ukrajnai Starlink-ügy: orosz katonákat hallgatott le az ukrán hírszerzés
Globál

Tovább bonyolódik az ukrajnai Starlink-ügy: orosz katonákat hallgatott le az ukrán hírszerzés

Portfolio
Az ukrán katonai hírszerzés lehallgatta orosz katonák beszélgetését, amelyben arról beszélnek, hogy „arab országoktól” vásároltak Starlink-terminálokat – írja a The Kyiv Independent.

A SpaceX űrcéghez tartozó Starlinket a vállalat tulajdonosa, Elon Musk még a háború elején bocsájtotta Ukrajna rendelkezésére, és fontos szerepet játszik az ukrán fegyveres erők kommunikációjában.

Az ukrán katonai hírszerzés vasárnap azt mondta, a megszállt ukrán területeken az orosz erők is használják a Starlink-rendszert. A Kreml hétfőn tagadta, hogy vettek volna Starlink-terminálokat, a rendszer ugyanis Oroszországban nem tanúsított. Elon Musk saját közösségi felületén, az X-en azt írta, sem közvetlen, sem közvetett módon nem adtak el Oroszországnak Starlink-terminálokat.

Az ukrán katonai hírszerzés által lehallgatott felvételeken orosz katonák arról beszélnek, hogy „arab országokon” keresztül jutottak a terminálokhoz.

Az nem derült ki, pontosan mely országokról van szó.

Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője azt mondta, az orosz erők már szisztematikusan használják a megszállt ukrán területeken a Starlinket.

Egy Starlink-terminál nagyjából 800 ezer forint körüli összegbe kerül.

Címlapkép forrása: Nikolas Kokovlis/NurPhoto via Getty Images

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan történt a gáz árával, amire az orosz-ukrán háború kitörése óta nem volt példa
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.