Előfizetői tartalom

A horvátok újra megpróbálják lassítani a népességfogyást

MTI
A horvát kormány csütörtökön elfogadta a "demográfiai megújulás" stratégiáját taglaló dokumentumot, amelyet 2033-ig kíván teljesíteni, és amely két fontos célt tűz ki: ösztönző épített környezetet a családok és a fiatalok számára, valamint a lakosság kiegyensúlyozott mobilitását. A megvalósítás valamivel több mint 9,6 milliárd euróba kerül - írja az MTI.

Andrej Plenkovic kormányfő a horvát közszolgálati televízió beszámolója szerint a kabinet ülésén elmondta: a 2006-os Nemzeti népesedéspolitika című dokumentum elfogadása után ez az első olyan stratégia, amely kiegészíti a fejlesztési prioritásokat, és továbbfejleszti a korábbi demográfiai, adópolitikai és szociálpolitikai intézkedéseket. A stratégia megvalósításához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés