Előfizetői tartalom

Kemény üzenetet küldött az európai atomhatalom külügyminisztere: ennek nem szabad megismétlődnie

MTI
|
Portfolio
Az Ukrajnának szánt segélycsomag elfogadására szólította fel az amerikai törvényhozást szerdai írásában David Cameron brit külügyminiszter. A politikus nem szeretné, ha megismétlődne az a helyzet, mint ami az 1930-as években volt. A korábban miniszterelnöki pozíciót is betöltő Cameron az eszkalációtól való félelmek kapcsán megjegyezte: Putyin minden alkalommal kardcsörtető módon fenyegetőzött eszkalációval, de ez mindig csak üres retorika maradt.

A washingtoni szenátus a hét elején már elfogadta a 60 milliárd dolláros ukrajnai segélyezési tervet. Mike Johnson, a képviselőház elnöke azonban nem zárta ki, hogy hetekbe, akár hónapokba is telhet, mire a kongresszus végleg jóváhagyja a programot. Cameron a The Hill című amerikai politikai hírportálon szerdán megjelent cikkében úgy fogalmazott: "minden diplomáciai szépelgést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés