Előfizetői tartalom

Gripeneket kaphat Ukrajna a magyar parlament svéd ratifikációja után

Portfolio
A müncheni biztonsági konferencián adott interjúban Pal Jonson svéd védelmi miniszter arról beszélt, hogy Svédország nyitott arra, hogy modern vadászrepülőgépeket, konkrétan a Saab JAS 39 Gripen típusú repülőgépeket biztosítson Ukrajnának. A lépésre a svéd NATO-csatlakozás után kerülhet sor, amelyhez már csak a magyar parlament jóváhagyó döntése szükséges.

Pal Jonson megerősítette, hogy Svédország tartja magát ahhoz az ígéretéhez, hogy azonban hangsúlyozta, hogy egy ilyen döntés attól függ, hogy Saab JAS 39 Gripen vadászbombázókat adnak Ukrajnának. Erre akkor kerülhet sor, ha a skandináv állam teljes jogú NATO-tag lesz, és az 5. cikkely – amely egy tagország elleni támadás esetén az összes többi szövetséges válaszcsapásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés