Előfizetői tartalom

Súlyos támadásra készültek az oroszok európai és amerikai kritikus hálózatok ellen

Portfolio
Christopher Wray, az FBI igazgatója pénteken bejelentette, hogy a nemzetközi hírszerző közösség tagjaival együtt sikeresen azonosított és leállított egy több mint 1000 feltört internetes routerből álló hálózatot, amelyet az orosz katonai hírszerzés kiberkémkedési műveletekre használt az Egyesült Államok és európai szövetségesei elleni.

Az orosz GRU katonai hírszerző ügynökség több mint 1000 otthoni és kisvállalati internetes routerhez szerzett hozzáférést, amelyből egy botnetet hozott létre. A kompromittált, botnetbe szervezett routereket az orosz hackerek arra használták fel, hogy amerikai és külföldi kormányokat, valamint „katonai, biztonsági és vállalati szervezeteket” célozzanak meg kiberkémkedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés