Előfizetői tartalom

Feltételesen szabadon engedték a korrupcióval vádolt volt thaiföldi miniszterelnököt

MTI
Feltételesen szabadon engedték vasárnap reggel Thakszin Sinavatra volt thaiföldi miniszterelnököt, hat hónappal azután, hogy 15 éves száműzetéséből visszatért. A 74 éves milliárdost, aki 2001-től a 2006-os puccsig volt hatalmon, autóval, lánya társaságában látták távozni a thaiföldi főváros, Bangkok központjában lévő rendőrségi kórházból.

A kórház előtt egy maroknyi ember gyűlt össze, akik a szabadon bocsátása ellen tiltakoztak. Az egykori kormányfő visszatért bangkoki otthonába, amelynek kapuját az unokái által készített üdvözlő transzparens díszítette. Az eredetileg korrupció és hatalommal való visszaélés miatt nyolc év börtönbüntetésre ítélt volt vezetőt szeptemberben a thai uralkodó X. Ráma király...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés