Előfizetői tartalom

Teljesen leállt a Gázai övezet második legnagyobb kórháza

Reuters
A Gázai övezet déli részén, Khan Younis városában található Nasszer kórházat - a térség második legnagyobb egészségügyi intézményét - a gázai egészségügyi minisztérium szóvivője "teljesen üzemképtelenné" nyilvánította. Ez a döntés súlyos csapást mér a térség egészségügyi ellátására, különösen arra a több százezer kitelepített palesztinra, akik Khan Younisban és Rafahban élnek.

Ashraf al-Qidra, a minisztérium szóvivője a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában rávilágított a kórházban uralkodó vészes helyzetre. Megjegyezte, hogy jelenleg mindössze négy egészségügyi dolgozó áll rendelkezésre a betegek ellátásához. Al-Qidra kiemelte a Nasszer orvosi komplexum jelentőségét mint az egészségügyi ellátás egyik alappillérét Gáza déli részén....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés