Előfizetői tartalom

Pánikot váltott ki Kína váratlan lépése: súlyos incidens történt a feszült térségben

Portfolio
A tajvani kormány szerint pánikot váltott ki a helyi lakosság körében, hogy a Csinmen-szigetek közelében kínai parti őrök rövid időre felszálltak egy tajvani hajóra. Ez az esemény nem sokkal Peking korábbi bejelentése után történt, miszerint megerősítik a térségben folytatott járőrözést – tudósított az Al Jazeera.

A tajvani kormányzat szerint pánikot váltott ki a lakosság körében, hogy a Kínai Parti Őrség tisztviselői rövid időre felszálltak egy tajvani hajóra. Az eset hétfőn történt a Tajvanhoz tartozó Csinmen-szigetek közelében, amelyek az Hsziamen és Csüancsou kínai városok partjaitól nem messze helyezkednek el. Ez az incidens egy nappal azt követően történt, hogy Peking bejelentette:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés