Előfizetői tartalom

Kietlen tájak miatt fordulhat egymás ellen Oroszország és Kína – Egyre nő a bizalmatlanság a nagyhatalmak között

Portfolio
A klímaváltozás és a gazdasági lehetőségek kiaknázása miatt egyre nagyobb figyelem övezi az Északi-sarkvidéket. A terület egyre inkább felveti a nagyhatalmi versengés kérdését. Az Arktiszon Kína és Oroszország együttműködése néhány területeken erősödik, más szempontból az összkép viszont inkább vegyes képet mutat – írta meg a The Diplomat.

Az Északi-sarkvidék egyre nagyobb globális figyelmet kap a klímaváltozás és a térségi gazdasági aktivitás növekedése miatt. Különösen a hajózás, a bányászat és a halászat növekszik a térségben. Régóta nyilvánvaló, hogy a terület a globális versenyfutás egyik újabb színtere, ahol mindegyik hatalom igyekszik minél nagyobb befolyásra szert tenni. A nemzetközi figyelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés