Előfizetői tartalom

Sokkoló titok derült ki Navalnij börtönéből

Portfolio
A Holod orosz független médium nyugtalanító állításokról számolt be az IK-3-ról, az orosz sarkvidéki börtönről, ahol Alekszej Navalnij egy hete meghalt. A portál szerint több alkalommal is megkínoztak rabokat a létesítményben, majd a halálukat öngyilkosságként próbálták leplezni. Egy konkrét esetre bizonyítékokat is szereztek.

A Holod azt állítja, hogy az őrök 2022 júliusában halálra kínoztak egy foglyot, Bahrombek Sarifovot, és ezt megpróbálták öngyilkosságnak beállítani. Sarifov állítólag megfulladt, miután kényszerzubbonyban lekötözték, matracra gurították és szalaggal megkötözték. A börtön vezetése állítólag megpróbálta eltussolni az esetet, bizonyítékokat égetett el, és hivatalos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés