Előfizetői tartalom

Itt dőlhet el az amerikai elnökválasztás: eddig nagyon rosszul áll Biden szénája

Szabó Ákos
Az elmúlt napokban több olyan közvélemény-kutatás is napvilágot látott, amelyek nem kecsegtetnek sok jóval Joe Biden amerikai elnök számára. A demokrata elnökjelölt várható republikánus ellenfele, Donald Trump csaknem az összes kulcsfontosságú billegő államban vezet jelenleg, méghozzá nem is kicsivel. A legvéresebb küzdelem ezért a maroknyi csatatérállamért zajlik – a névből is adódóan –, hiszen akár kizárólag ezek alapján eldőlhet a novemberi elnökválasztás végkimenetele.

A február második felében nyilvánosságra hozott kutatások tükrében a januári számokhoz képest csökkenni látszik Donald Trump országos szintű előnye a hivatalban lévő Joe Bidennel szemben: a RealClearPolitics összesítése szerint

Trump 46,1 százalékra áll Biden 44,2 százalékos támogatottságával szemben.

A jelenlegi, szűk két százalékos különbség viszonylag jó hír Bidennek, hiszen január végén volt, hogy négy százalék is elválasztotta ellenfelétől a felmérések összesítése alapján, de még így is jókora lemaradással küzd.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés