Előfizetői tartalom

Titokban stratégiai nehézbombázókat telepít az USA az új orosz-NATO határ mellé

Portfolio
A dél-dakotai Ellsworth légibázison állomásozó 28. bombázószázad két B-1B Lancer bombázója az amerikai légierő két B-1B Lancerje a 24-2. bombázó bevetési egység részeként leszállt a svédországi Luleå-Kallax légibázison. Az áttelepítés célja az amerikai bombázó személyzet, a támogató személyzet és különböző egységek, köztük a Svéd Fegyveres Erők, a NATO-szövetségesek és a nemzetközi partnerek közötti együttműködés megerősítése – írja a Defence Blog.

A B-1B állítható szárnyű nehézbombázók áttelepítésének elsődleges célja a nemzetközi légvédelmi koordináció fokozása és a biztonsági kötelezettségvállalások megerősítése az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának felelősségi területén belül. A Bomber Task Force missziói döntő szerepet játszanak az Egyesült Államok NATO-szövetségesek és partnerek iránti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés