Előfizetői tartalom

Csúnyán összekaptak Magyarország déli szomszédai az orosz befolyás miatt

MTI
"Aleksandar Vucic lehet Oroszország csatlósa és szatellitje de nem szabad engedni az orosz befolyásnak" – ezt a kemény kijelentést fogalmazta meg szombaton a horvát külügyminiszter a szerb elnökről, ami kemény diplomáciai válaszlépéshez vezetett vasárnap. Ez azt jelenti, hogy Szerbia tiltakozó jegyzéket küldött Horvátországnak és azt várja el, hogy az ilyen beavatkozásoktól tartózkodjon a továbbiakban a horvát fél.

A szerb külügyminisztérium szerint Gordan Grlic Radman az N1 regionális hírtelevízió horvát csatorna február 24-i híradójában elfogadhatatlanul beszélt a szerb elnökről és Szerbiáról. A külügyi tárca arra is felhívta a figyelmet, hogy az ilyen nyilatkozatok a Szerbia és a szerb nép iránti gyűlöletkeltés folytatását jelentik, és aláássák a térség békéjét és stabilitását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés