Előfizetői tartalom

Hétszerezné az aktív katonai tartalékosok létszámát a cseh elnök

MTI
Támogatja az adminisztratív katonai összeírás bevezetésének lehetőségét – jelezte egy vasárnapi beszdében Petr Pavel. A cseh köztársasági elnök szerint ennek segítségével az állam áttekintést kapna arról, hogy kikre számíthat a haza védelmében, de azt is hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy a kötelező sorkatonai szolgálatot is visszaállítanák.

Az állam védelme nem csak a hivatásos katonák dolga - mondta a köztársasági elnök a beszédében. Pavel, aki korábban a cseh hadsereg vezérkari főnöke volt, azt is elmondta, hogy az emberek többféleképpen is hozzájárulhatnak a honvédelemhez, polgári szolgálatot teljesíthetnek vagy részt vehetnek katonai alapképzésen. Az államfő szerint az aktív tartalékosok létszámának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés