Előfizetői tartalom

Eszkalálódik a vita déli szomszédaink között Oroszország miatt

MTI
|
Portfolio
A horvát külügyminisztérium elutasította azt a szerb vádat, hogy Zágráb beavatkozik a szomszédos ország belügyeibe. A történtek előzménye, hogy a szerb kormányzat vasárnap tiltakozó jegyzéket küldött a horvát külügyminiszter azon kijelentése miatt, amelyben Gordan Grlic Radman „orosz szatellitnek” nevezte Aleksandar Vucic szerb elnököt. Belgrád szerint ezzel beavatkozott Szerbia belügyeibe.

A horvát külügyminisztérium közleményében azt írta: Gordan Grlic Radman tényeket közölt, amikor az Ukrajna ellen indított orosz háborúval összefüggésben egy interjúban úgy értékelte: Vucic kettős politikát folytat, emiatt pedig Oroszország „csatlósa és szatellitje”. A szerb külügyi tárca rámutatott: az ilyen nyilatkozatok a Szerbia és a szerb nép iránti gyűlöletkeltés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés