Előfizetői tartalom

Győzelmet hirdetett Putyin legszorosabb szövetségese, az orosz elnök is gratulált

Portfolio
A fehérorosz választási hatóságok ma ismertették a parlamenti és helyhatósági választás előzetes eredményeit, amelyen kizárólag az Aljakszandr Lukasenka elnökhöz hű jelöltek indulhattak. Az önkényuralmi rendszert kiépítő Lukasenka ellenzéke a voksolás bojkottjára szólított fel, miközben a 30 éve hatalmon lévő elnök a jövő évi elnökválasztás után újabb ötéves ciklusra készül.

Belaruszban vasárnap zárult a törvényhozási és helyhatósági választás, amin a legtöbb jelölt a négy hivatalosan bejegyzett, Aljakszandr Lukasenkát támogató párthoz tartozott. A Központi Választási Bizottság tájékoztatása szerint az ország 6,9 millió választásra jogosultja közül 73 százalék adta le szavazatát, a parlament 110 képviselői helyéből pedig 51-et a Belaja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés