Előfizetői tartalom

Fenyegetést küldött a Kreml mindenkinek, aki végrehajtja Navalnij politikai végakaratát

Portfolio
Alekszej Navalnij néhány héttel halála előtt trükkös demonstrációra hívta fel az oroszokat: javaslata szerint a március 17-én esedékes elnökválasztáson mindenki pontban délben álljon be a sorba, így csöndesen tiltakozva Vlagyimir Putyin rezsimje ellen. Navalnij munkatársa most megerősítette az elhunyt orosz ellenzéki vezető felhívását, a Kreml viszont fenyegetéssel reagált az ötletre – írja a Reuters.

Navalnij még február 1-jén fogalmazta meg felhívását, két héttel később, február 16-án halt meg egy szibériai büntetőtelepen. Leonyid Volkov, Navalnij egyik legközelebbi munkatársa a YouTube-on megjelent videójában „Navalnij közvetlen politikai végakaratának” nevezte a felhívást. Ez már nem csupán politikai akció, amelynek célja a politikai magány és elszigeteltség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés