Előfizetői tartalom

Elképesztő jelentés: hiába hullanak az orosz gépek, mint a legyek, Ukrajna elviselhetetlen árat fizet értük

Portfolio
Az ukrán légierő állítása szerint tíz nap alatt lelőtt tíz orosz harci repülőgépet, köztük kilenc korszerű Szuhoj Szu-34 és Su-35 típusú vadászbombázót, valamint egy ritka Berijev A-50-es radarrepülőgépet. Figyelembe véve, hogy az orosz űr- és repülőgépipar a külföldi szankciók miatt nehezen tud évi néhány tucat új repülőgépnél többet gyártani, ezek a veszteségek kifejezetten jelentősek az orosz fél számára - tudósított a Forbes.com.

Ez sokkal, de sokkal több harci gép, mint amennyit az oroszok megengedhetnek maguknak, hogy valamivel több mint egy hét alatt elveszítsenek - állítja a Forbes szerzője, hozzátéve, hogy a veszteség körülbelül 20-szorosa az orosz utánpótlásnak. Az ukrán védelmi minisztérium kedden jelentette be két Szu-34-es lelövését, ha igazak az állításaik, ez ebben a hónapban a 9....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés