Előfizetői tartalom

Látszólag semmi esélye sincs Trump egyetlen riválisának – De miért nem adja fel?

Szabó Ákos
Nikki Haley republikánus elnökjelölt-aspiráns eddig sorozatban szenvedte el a vereségeket Donald Trumppal szemben: olykor csak 10 százalékkal maradt le, de az is megesett, hogy 30 százalékponttal kapott ki. Sőt, Haley-t egyszer az egyéb opciónak sikerült legyőznie, amikor valódi ellenfele nem is akadt. A volt dél-karolinai kormányzó mindemellett a saját államában szintén alulmaradt a hétvégén, ennek dacára még mindig nem hajlandó kiszállni a versenyből. Úgy tűnik, a március 5-i szuperkeddre tett fel mindent, ám csekély esélye mutatkozik Trump legyőzésére akkor is. De akkor vajon miért folytatja tovább a kampányolást?

A republikánus előválasztási küzdelem fordulóponthoz közelít: hamarosan itt a március eleji szuperkedd, amely végére a republikánus elnökjelöltek által összegyűjthető delegáltak több mint harmada ki lesz már osztva. A Wisconsin állambeli Milwaukee-ban tartott júliusi republikánus nagygyűlésen ezek a delegáltak fognak voksolni arra a jelöltaspiránsra, aki bezsebelte őket, és így fogjuk megkapni azt az embert, akit a Republikánus Párt idén megmérettetésre küld a demokrata ellenféllel szemben.

Nos, az eddigi eredmények szerint szinte biztosan kijelenthető, hogy Donald Trump lesz ez a személy.

Képernyőkép 2024-02-28 084903

Az eddigi előválasztási küzdelmek során Donald Trump mindenkit maga mögé utasított, és a riválisai sorra hullottak ki a versenyből, támogatva maguk helyett a volt elnök újbóli megválasztását.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés