Előfizetői tartalom

Mire készülnek az oroszok Moldovában? Két forgatókönyvet vázoltak fel Amerikában

Portfolio
Kétféle forgatókönyvet is közzétett az amerikai Institute for Study of War (ISW) arról, hogy válaszolhat Moszkva a transznisztriai szakadárok segítségkérésére. Az amerikai elemzők szerint a legvalószínűbb forgatókönyv Moldova lassú destabilizációja és EU-s csatlakozásának gátlása, de benne van a pakliban Transznisztria annektálása és a katonai akció is.

Tegnap hivatalosan is segítséget kért Moldova kormánya ellen az ország oroszbarát szakadár régiója, az úgynevezett „Dnyeszter Menti Köztársaság”. Kis túlzással a fél világ azt próbálja most kitalálni, hogy követheti-e a lépést katonai akció Oroszország részéről. A témát felkapta az amerikai Institute for Study of War (ISW) agytröszt is, egy biztonságpolitikai elemzőház...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés