Előfizetői tartalom

Itt vannak a részletek: ezt ajánlotta Putyin Ukrajnának a háború befejezéséhez

Portfolio
Oroszország és Ukrajna 2022 tavaszán több alkalommal is béketárgyalásokat tartott egymással, míg ezek váratlanul félbe nem szakadtak. Azóta már kiderült, hogy mi akasztotta meg a találkozókat, viszont az elhangzó ajánlatokról eddig hiányoztak információk. Az Ukrajinszka Pravda viszont közzétette, hogy miről egyezkedtek a felek egymással.

Mindössze hat héttel a 2022 februári ukrajnai orosz invázió után a felek előálltak egy tervezettel, amely a háború békés rendezését volt hivatott megoldani. Moszkva ajánlata egyértelmű volt, szerintük Ukrajnát egy semleges országgá kellett volna tenni, amely kimondatlanul függ Oroszországtól. Ez az ajánlat akkor megbukott, mint azóta kiderült Boris Johnson, akkori brit miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés