Előfizetői tartalom

Komoly akadály bukkant fel Trump újraválasztásával kapcsolatosan: ebből még nagy baj lehet

Portfolio
Szerdán úgy határozott egy Illinois állambeli bíróság, hogy el kell távolítani Donald Trump republikánus exelnököt az előválasztási szavazólapról, a döntést azonban tegnap felfüggesztették, amíg nem születik határozat a volt elnök fellebbezésében. Illinois mellett Colorado és Maine államok is arra hivatkozva zárták ki Trumpot a választásból, hogy 2021. január 6-án lázadásban vett részt.

Egy Illinois állami bíróság szerdán arra utasította az állami választási bizottságot, hogy távolítsa el Donald Trump volt elnököt a március 19-i előválasztási szavazólapról. Ez megváltoztatta a választási bizottság múlt havi döntését, amely szerint a szavazólapon maradhatott Trump. Mindenesetre a 2017 és 2021 között hivatalban lévő elnök egyelőre rajta marad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés