Előfizetői tartalom

Nem tesznek le vad ötletükről a franciák: akár rá is lőhetnek az oroszokra a NATO katonái

Portfolio
Részleteket osztott meg a törvényhozás felsőházának Gabriel Attal francia miniszterelnök arról, hogy is képzelik el Párizsban a francia katonák Ukrajnába küldését. Azt mondta: a francia katonák nyilván nem a frontvonalon harcolnának az orosz katonák ellen, de aztán olyan feldatköröket nevezett meg, mely során simán előfordulhat, hogy a NATO katonái orosz katonákra lőnek rá.

Nagy vihart kavart nemzetközi szinten, hogy Emmanuel Macron francia elnök pár napja kijelentette: nem kizárt, hogy Franciaország valamikor a jövőben katonákat fog küldeni Ukrajnába. Szavai a NATO-n belül is komoly ellenkezést váltottak ki, Olaf Scholz német kancellár rendkívüli üzenetben nyugtatta meg Németország állampolgárait, hogy a Bundeswehr biztosan nem fog az ukrán frontra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés