Előfizetői tartalom

Súlyos incidens történt Gázában: több mint százan halhattak meg egy segélyszállítmány körül

Portfolio
Csütörtök reggel több mint száz ember meghalhatott abban a tömegszerencsétlenségben, amely Gázavárosban alakult ki több segélyszállító kamion körül. A palesztin képviselők és néhány arab ország szerint az izraeli hadsereg (IDF) katonái a hibásak az ügyben, a Hamász pedig azzal vádolta meg Izraelt, hogy fegyvereseik a humanitárius segély érkezése miatt összegyűlt tömegbe lőttek. Az ENSZ Biztonsági Tanácsában az Egyesült Államok megvétózta azt a határozatot, amely elítélte volna az izraeli haderőt az incidens következtében - írja a Times of Israel.

A Hamász az Izraeli Védelmi Erőket (IDF) tette felelőssé azért a csütörtök reggel bekövetkezett tömegszerencsétlenségért, amely legalább 112 halálos áldozattal és több mint 700 sérülttel járt a közlésük szerint. Az incidens kiváltó oka a beszámolók szerint az volt, hogy a Gázai övezet északi részére szánt segéllyel érkező teherautókonvojt a tömeg megrohanta....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés