Előfizetői tartalom

Megmagyarázhatatlan dolgot tett Amerika Kína hátsó udvarában: előkerült egy hiperszonikus rakéta

Portfolio
AGM-183 Air-launched Rapid Response Weapon (ARRW) típusú hiperszonikus rakétával felszerelt bombázóval gyakorlatozott az Egyesült Államok légiereje Guam térségében – írja az Eurasia Times. Ez volt az első alkalom, hogy az Egyesült Államok hiperszonikus fegyvert vitt a térségbe, ráadásul egy olyan fegyvert vittek oda, melynek fejlesztését elvileg felfüggesztették.

Guam az Egyesült Államok Kínához legközelebbi területe, a térségben található Anderson légibázis egyfajta előretolt helyőrségként funkcionál Amerika Ázsia-stratégiájában. Kína nemrég videót tett közzé, melyen digitálisan meganimálták a támaszpont lebombázását. Kapcsolódó cikkünk 2021. 03. 19. A Transformers jeleneteiből összevágott propagandavideó miatt ideges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés