Előfizetői tartalom

Egyhangú döntés született arról, hogy leszedhetik-e Trumpot a szavazócédulákról

Portfolio
Nyilvánosságra hozta az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a döntését abban az ügyben, amely azután került a legfőbb bírói testület elé, hogy a coloradói legfelsőbb bíróság elrendelte Donald Trump eltávolítását a szavazócédulákról az államban. A szövetségi bíróság úgy határozott, hogy a tagállamoknak nincs megfelelő jogkörük ilyen döntés meghozatalára, és megsemmisítette a coloradói ítéletet, ezáltal elhárult az akadály Trump jelöltsége elől.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága helyi idő szerint hétfő délelőtt közölte, hogy a Trump v. Anderson ügyben hozott ítéletének nyomán az amerikai alkotmány szerint az egyes tagállamoknak nincs joga eltávolítani elnökjelölteket a választási szavazócédulákról - írja az AP. A bíróság egyhangúlag határozott Trump szavazólapokon való szerepléséről, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés