Előfizetői tartalom

Kongatják a vészharangot Kijevben: túl messzire ment a konfliktus a szövetségessel

Portfolio
Lengyelország a háború kirobbanása óta Ukrajna egyik legfontosabb szövetségese volt. Varsó hatalmas mennyiségben adott át fegyvereket és más módon is segítette Kijevet. Az elmúlt hónapokban a két ország közötti harmonikus viszony viszont felborulni látszik, erről nyilatkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök – számolt be az Ukrajinszka Pravda.

A kelet-európai ország szerint túl messzire ment a lengyelekkel kialakult feszültség gazdaságilag és morálisan is. A problémát az okozza, hogy a gazdák és fuvarozók tömegei fejezték ki nemtetszésüket Lengyelországban, mivel szerintük az ukránok jogosulatlan előnyt élveznek. Varsó korábban adókedvezményeket biztosított a kelet felől érkező termékek számára, ez viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés