Előfizetői tartalom

Kitálaltak a brit hírszerzők: van egy dolog, amit évtizedek óta teljesen rosszul gondolnak az emberek

Portfolio
Az MI6-nak dolgozni izgalmasabb, mint egy James Bond-filmben - mondta a brit hírszerző szolgálat egyik igazgatója a BBC-nek. Egy másik hírszerzővel együtt azonban hangsúlyozták: a filmeknek köszönhetően nagyon sokan tudják, mi az MI6, de a téves sztereotípiák egy bizonyos embertípus számára vonzóak, ami nem segíti elő az egyébként meglévő diverzitást.

A csak Kwame néven megnevezett tiszt elmondta, hogy pályafutása során sokkal több mindent látott már, mint "amit a kémfilmekben látunk". Izgalmasabb, mint James Bond - mondta munkahelyéről a BBC Radio 1Xtra-nak Kwame. A legkirályabb dolgokat láttam. Olyan dolgokat, amiktől eldobod az agyad. Benne kell lenned, hogy lásd - tette hozzá. A hírszerző szolgálat londoni központjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés