Előfizetői tartalom

Szép csendben bevethették az amerikai lopakodókat az ukrajnai háborúban

Portfolio
Ng Eng Hen, szingapúri védelmi miniszter meglepő állításokat tett az amerikai gyártású, ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépekről. Elmondása szerint ezek a gépek a háború kezdete óta aktív küldetéseket hajtanak végre, melyek célja az Ukrajnában harcoló orosz erők (főként légvédelmi rendszerek) felderítése - számolt be róla a Defence Security Asia.

A parlamenti beszédében Hen hangsúlyozta, hogy az F-35-ösök rendelkeznek olyan fejlett szenzorokkal, amely képessé teszi őket a fentebb részletezett felderítési műveletek végrehajtására. A gépeket egyébként észt, litván, román és német légibázisokról üzemeltetik. A bevetések során a vadászgépek állítólag sikeresen azonosították a legtöbb orosz légvédelmi rendszert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés