Előfizetői tartalom

Csúnyán elszámolhatta magát Amerika Kínával kapcsolatban, de van egy csavar a történetben

Portfolio
Az Egyesült Államok a Szovjetunió összeomlásával megkérdőjelezhetetlenül a világ elsőszámú politikai, gazdasági és katonai hatalmává emelkedett. Ez a trend az elmúlt években megváltozott, mivel Kína ereje kezdett felérni az amerikai lehetőségekhez. A The Conversationon megjelent írás szerint ez a kép viszont néhány pontban hibádzik.

A keleti nagyhatalom felemelkedése a nyugati közvéleményt szemében is egyre ijesztőbb vetélytárssá növelte Pekinget. A lakossággal párhuzamosan a politikai vezetés is elkezdett Washington riválisaként tekinteni Kínára, sorra jelentek meg a dokumentumok, amelyben igen fenyegető képet vázoltak fel a riválissal kapcsolatban. Ezek szerint a kínai vezetés arra törekszik, hogy a saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés