Előfizetői tartalom

Elfogadja Kijev a korlátozásokat, de cserébe kérnek valamit

MTI
Ukrajna kész elfogadni a kereskedelmi korlátozásokat az Európai Unióval, hogy eloszlassa a közte és Lengyelország között kialakult politikai vitát, de egyúttal arra sürgeti az uniót, hogy tiltsa be az orosz gabona behozatalát - jelentette ki Tarasz Kacska ukrán gazdasági miniszterhelyettes, Ukrajna kereskedelmi képviselője a Financial Times című brit lapnak adott, szerdán megjelent nyilatkozatában.

Kacska szavai szerint Kijev az ukrán mezőgazdasági importra vonatkozó új korlátozásokat elfogadja, de az EU-nak meg kellene tiltania azon orosz mezőgazdasági termékek behozatalát is, amelyek Fehéroroszországon és a balti államokon keresztül még mindig bejutnak az unióba. "Az átmeneti időszakban az Ukrajna és az EU közötti kereskedelmi forgalom ilyen fajta irányított megközelítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés