Előfizetői tartalom

Fájdalmas hiba miatt hatalmas bajba került Ukrajna: kiderült, mire készülnek

Portfolio
Ukrajna annyira hitt a nyári ellentámadás sikerében, hogy a front egyes szakaszain - köztük Avgyijivkánál - hiányosan építette ki a mélységi védelmet, amely most komoly problémát jelent a hátráló ukrán csapatoknak. A harci tevékenységet folytató csapatokra hárul az a feladat, hogy szinte ellenséges tűz közepette építsék ki azt a védelmet, amely képes lehet megállítani az orosz offenzívát. Makszim Zsorin, a 3. ukrán dandár parancsnok-helyettese már 40 kilométerre lévő városok védelmét is emlegeti - írta meg a Wall Street Journal.

Oroszország intenzíven támadja Ukrajnát szerte az egész frontvonalon, kihasználva az Avgyijivka elfoglalásából származó előnyét. Más részeken, mint Luhanszk, vagy Zaporizzsja megyékben Moszkva "szondázó" támadásokat folytat, hogy felderítsék az ukrán védelem gyenge pontjait egy közelgő nagyszabású offenzíva előtt. Mióta Ukrajna védekezésbe szorult, igyekszik egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés