Előfizetői tartalom

Nagy tervekkel állt elő Joe Biden - Ez volt az év egyik legfontosabb eseménye Amerikában

MTI
|
Portfolio
Joe Biden amerikai elnök tegnap este a Capitolium épületében szólalt fel, amely az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt politikai eseménye volt az Egyesült Államokban, mivel a hivatalban lévő elnök idén novemberben várhatósan ismét Donald Trumppal fog megmérkőzni az újraválasztásért. A Kongresszus, a kormány és a Legfelsőbb Bíróság tagjai, valamint meghívott vendégek részvételével zajló erőteljes beszédében Biden Ukrajna támogatására és a bevándorlási reform elfogadására szólított fel, új intézkedéseket jelentett be Izrael Hamász elleni háborúját illetően, illetve kiemelte gazdaságpolitikájának sikerességét.

Joe Biden tegnap este megtartotta az amerikai elnökök hagyományos, az ország helyzetét értékelő éves beszédét a Kongresszusban (State of the Union). A demokrata elnök beszédét azzal kezdte, hogy sosem látott, történelmi időket élünk, majd a Capitolium 2021. január 6-i ostromára utalt. "Lincoln elnök és a polgárháború óta nem érte ekkora támadás a szabadságot és a demokráciát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés