Előfizetői tartalom

Váratlan elemzés érkezett: titkos amerikai rendszer állhat a világraszóló ukrán sikerek hátterében

Portfolio
Az ukrán légierő jelentése szerint februárban 13 orosz harci gépet lőtt le, ami az elmúlt két év átlagos veszteségeinek a többszöröse. Bár ennek hátterében mindkét háborús fél megváltozó, kockázatosabb és agresszívabb taktikája is állhat, egyes elemzők felvetik a lehetőségét annak, hogy az Egyesült Államok egy titkos, még szinte fejlesztés alatt álló rendszert is átadott Kijevnek - jelentette a The Telegraph.

Az ukrán légierő állítása szerint mintegy két hét alatt 13 orosz harci gépet lőttek le. Bár erre közvetlen bizonyíték továbbra sincs, műholdfelvételek közvetett módon utalnak az ukrán sikerekre, de a pontos szám így is kérdéses marad. Kapcsolódó cikkünk 2024. 03. 06. Eldőlhet az ukrán háború egyik legégetőbb kérdése - Tényleg úgy hullottak Oroszország legmodernebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés