Előfizetői tartalom

Optimistán nyilatkozott az ENSZ palesztinok megsegítésére létrehozott szervezetének vezetője

Portfolio
Az ENSZ palesztinok megsegítésére létrehozott szervezetének (UNRWA) vezetője, Philippe Lazzarini óvatos optimizmusát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az adományozók a közeljövőben újra elkezdik támogatni az ügynökséget, amely létfontosságú segítséget nyújt a Gázai övezetben élő palesztin menekültek számára. Mindez azt követően valósulhat meg, hogy korábban Izrael vádakat fogalmazott meg az ügynökség néhány alkalmazottjával szemben.

Philippe Lazzarini szerint a közeljövőben több adományozó is újra elkezdi támogatni az ügynökséget azután, hogy Izrael vádakat fogalmazott meg az ügynökség néhány alkalmazottjával szemben a Hamász október 7-i támadásában való állítólagos részvétel miatt. Ezt követően több ország is felfüggesztette a UNRWA finanszírozását. Catherine Colonna volt francia külügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés