Előfizetői tartalom

Hatalmas győzelemmel tarolt Donald Trump, de szép csendben óriási veszély leselkedik rá

Szabó Ákos
Az elmúlt hét igazán mozgalmas volt az amerikai elnökválasztás szempontjából: láthattunk Donald Trumpnak kedvező bírósági ítéletet és nem annyira meglepő szuperkeddi eredményeket, tanúi lehettünk egy korábban szárnyaló kihívó földbe zuhanásának, és meghallgathattuk, Joe Biden hogyan próbálja eloszlatni az újraválasztása körül felmerült kétségeket. Úgy tűnik ezek alapján, hogy a szokásosnál hamarabb kezdődhet az általános választási kampány a demokrata Biden és a republikánus Trump között. De egyet hátrébb lépve láthatóvá válik, hogy Trump 2024-es újbóli megválasztását egy olyan tényező is veszélybe sodorhatja, amely sem kacifántos bírósági ügyeivel, sem a rendelkezésére álló kampánypénzekkel nem függ össze. A probléma az, hogy Nikki Haley, korábbi republikánus elnökjelölt-aspiráns támogatói nem igazán lelkesednek iránta, nélkülük pedig nem lesz könnyű megvernie Joe Bident, különösen, ha a volt Haley-szavazók inkább a demokratára voksolnak majd.

A múlt hét vegyes összképet mutatott Donald Trump számára: egy sor kulcsfontosságú győzelmet könyvelhetett el, azonban a demokrata elnök, Joe Biden arról tett tanúbizonyságot, hogy nem adja magát olyan könnyen, és nem fogja csak úgy bedobni a törölközőt. Nem úgy, mint Nikki Haley: bár Trump az ezt megelőző vasárnap első alkalommal kapott ki az egyetlen talpon maradt republikánus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés