Előfizetői tartalom

Súlyos botrány robbant ki Európa egyik legerősebb országában: vállalhatatlan dolgokat mondott a kormány kulcsembere

Portfolio
A tegnapi nap folyamán Lee Anderson, a Konzervatív Párt volt elnökhelyettese bejelentette, hogy átáll a jobboldali populista Reform UK párthoz, amelyet Nigel Farage korábban Brexit Pártként alapított. Anderson konzervatív párttagságát pár hete felfüggesztették, miután nem volt hajlandó bocsánatot kérni amiatt, hogy azt állította: a londoni polgármestert iszlamisták irányítják. Közben a konzervatívok legfőbb adományozóját rasszizmussal vádolják, miután egy munkáspárti képviselőre utalva állítólag úgy fogalmazott: miatta "minden fekete nőt gyűlölni akarsz", és "le kéne lőni."

Lee Anderson tegnap sajtótájékoztatón közölte, hogy a Reform UK képviselőjeként folytatja a jövőben, így ő lesz a korábban Brexit Pártként ismert formáció első parlamenti tagja - áll a BBC tudósításában. A Rishi Sunak miniszterelnök által a Konzervatív Párt alelnökévé kinevezett Anderson egy évig, 2024 februárjáig töltött be vezetői pozíciót a párton belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés