Előfizetői tartalom

Törökország hamarosan háborút indíthat a PKK ellen – Gazdasági érdekek fűtik Ankarát

Portfolio
Törökország tervei szerint nyáron katonai műveleteket indít Észak-Irakban a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) délre szorítása és egy új kereskedelmi útvonal biztosítása érdekében. Ankara a stratégiai céljaihoz a szükséges regionális együttműködést és belpolitikai támogatást is igyekeznek elérni – közölte a Middle East Eye.

A Middle East Eye információi alapján hamarosan több hadműveletet fog indítani Ankara. A török haderő az elmúlt időszakban jelentős veszteségeket szenvedett a kurd PKK fegyvereseinek támadásaiban, ez a politikai vezetésre is rossz fényt vetett. A hadsereg ideiglenes előőrsöket hozott létre a határ mentén, hogy megakadályozza a további fegyveresek beszivárgását Törökországba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés