Előfizetői tartalom

Közzétette Putyin jobbkeze a béketervet, mellyel lezárná az ukrajnai háborút

Portfolio
Részletes béketervet tett közzé X-fiókján Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke arról, hogy képzeli el az ukrajnai háború lezárását. Nem teljesen világos, hogy mennyire hivatalos a kemény kijelentéséről ismert volt orosz elnök békeformulája, de az biztos, hogy ez eddig a legrészletesebb elképzelés, melyet hivatalos tisztséget betöltő, befolyásos orosz vezető közzétesz a háború Moszkva által elképzelt lezárásáról.

Medvegyev azzal kezdi eszmefuttatását, hogy az ukrajnai vezetés által eddig elképzelt béketerveket, illetve a jelenlegi ukrán kormányt kritizálja. Az orosz vezető úgy látja, hogy Ukrajna nem hajlandó figyelembe venni a „harctéri realitásokat” és eleve nem is hajlandók tárgyalni Oroszországgal. Az orosz politikus korábban számtalanszor arról értekezett, hogy Ukrajna teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés