Előfizetői tartalom

Apró hegyvidéki ország felett dúl a nagyhatalmi rivalizálás, de Timpu már szabadulna ettől a tehertől

Portfolio
Miközben India és Kína között egyre feszültebb a kapcsolat az északi határviták miatt, a nagyhatalmak közé szorult Bhután igyekszik egyensúlyozni közöttük. Ez azonban egyre nehezebb kihívás jelent számára, mivel a himalájai megoldatlan kérdések miatt a feszültség nem látszódik oldódni a nagyhatalmak között – írja a South China Morning Post.

Az apró himalájai ország, Bhután igyekszik nagyon óvatos diplomáciai álláspontot képviselni Pekingben és Újdelhiben is, hogy ezzel elkerüljék a túlzott figyelmet. Tshering Tobgay bhutáni miniszterelnök nemrégiben az indiai fővárosba látogatott, amely azt jelzi, hogy igyekszik erősíteni a kapcsolatát a déli szomszédjával, de úgy, hogy az Kína szemében provokációnak tűnjön....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés