Hatalmas tüntetésre készülnek a lengyel gazdák szerdán
Globál

Hatalmas tüntetésre készülnek a lengyel gazdák szerdán

Portfolio
Országszerte tüntetéseket szerveznek a gazdák szerdán Lengyelországban. A megmozdulás során több mint 500 településen zárják le az utakat mezőgazdasági gépeikkel a gazdák. Céljuk, hogy az EU enyhítse környezetvédelmi szabályait, illetve növelje a pénzügyi támogatást, valamint az, hogy tiltsák be a nem uniós mezőgazdasági termékek importját - írja az Oboz.

Lengyelországban március 20-án, szerdán széles körű tüntetésekre kerül sor, amelyeket a helyi gazdák szerveznek. Az RMF24 hírportál beszámolója szerint az akciók során több mint 500 településen lezárásokra kell számítani, mivel a mezőgazdasági gépekkel az utcákra és autópályákra vonulnak a tiltakozók. A jelentések alapján körülbelül tíz fontos autópálya zárása várható, különösen Varsó felé vezető útvonalakon.

A tüntetések célja, hogy felhívják a figyelmet az Európai Unió környezetvédelmi előírásaira, amelyek enyhítését vagy eltörlését követelik a lengyel gazdák. Ezen túlmenően pénzügyi támogatást is várnak az uniós hatóságoktól, valamint az EU-n kívüli országokból érkező mezőgazdasági termékek importjának betiltását sürgetik, kiemelve Ukrajnát. Ugyanakkor nem említik az orosz gabonaimportot, amely továbbra is folytatódik.

A tüntetésekről összesen több mint 580 eseményről érkezett jelentés, amelyeken közel 70 ezer gazda vesz részt. A helyi hatóságok szerint a tiltakozások reggel kezdődnek és a munkanap végéig tartanak, bár néhány városban rövidebb időszakra tervezik az akciókat.

A lengyel gazdák az ukrán és német határon is blokádokat terveznek. Denisz Marcsuk, az Összukrajnai Agrártanács elnökhelyettese szerint ezek a tiltakozások politikai okokból folytatódnak és jelentős politikai támogatást élveznek.

Címlapkép forrása: Luc Auffret/Anadolu via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
orosz-ukran-haboru-tank-harckocsi-pancelos-T-72-gyakorlat-ukrajna-oroszorszag