Ukrajna nagyon érzékeny pontra tapintott: korábban elképzelhetetlen lépésre készül Oroszország
Globál

Ukrajna nagyon érzékeny pontra tapintott: korábban elképzelhetetlen lépésre készül Oroszország

Portfolio
Oroszország azt tervezi, hogy a jövőben rakétarendszerekkel látja majd el az olaj- és gázipari létesítményeinek védelmét, válaszul az Ukrajna által az év eleje óta fokozott támadásokra.

Az orosz energiaügyi minisztérium egyik tisztviselője kedden egy parlamenti ülésen elmondta, az olaj- és gázipari létesítményeik védelme érdekében rakétarendszerek telepítését tervezik.

Artyom Verhov, aki az energiaügyi minisztérium gázipari fejlesztésért felelős osztályának vezetője, kijelentette, hogy ebben a projektben az orosz Nemzeti Gárda is részt vesz. Kiemelte, hogy a védelem érdekében olyan rendszereket kívánnak alkalmazni, mint a Pancír mobil légvédelmi rakétarendszer.

Oroszország lépését elsősorban az indokolja, hogy az év eleje óta Ukrajna növelte az orosz olajinfrastruktúra elleni támadások számát. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) drónjai a jelentések szerint sikeres támadásokat hajtottak végre 12 oroszországi olajfinomító, legutóbb március 17-én a Krasznodari Kraj régióban található Szlavjanszk-on-Kuban létesítmény ellen.

A Reuters anyagában kiemeli, Ukrajna a végrehajtott dróntámadásokkal az orosz hadsereg működését kívánja akadályozni, továbbá meg akarja fékezni az orosz csapatok előrenyomulását.

A Reuters által végzett számítások szerint az ukrán dróntámadások miatt az első negyedévben kiesett orosz olajfinomítói kapacitás körülbelül 4,6 millió tonna volt. Ez naponta 370 500 hordót jelent, amely az összes kapacitás mintegy 7%-át teszi ki.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
orosz-ukran-haboru-terkep-ukrajna