Elismerte a Pentagon: szarvashibát vétettek a renegátállamban
Globál

Elismerte a Pentagon: szarvashibát vétettek a renegátállamban

MTI
Túl későn született meg a döntés a nem-harcoló személyzet afganisztáni evakuálásáról 2021. nyarán - hangoztatták az Egyesült Államok hadseregének korábbi vezetői a halálos áldozatokkal járó afganisztáni kivonulásról szóló kongresszusi meghallgatáson.

Kenneth McKenzie nyugalmazott tábornok, az amerikai Központi Parancsnokság volt vezetője, az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatok egykori irányítója a Képviselőház külügyi bizottsága előtt azt mondta, hogy a hadsereg figyelmeztette a döntéshozókat, így a Biden-adminisztrációt a kivonulás sebességével kapcsolatos veszélyekre.

A korábbi főtiszt azt mondta, hogy a külügyminisztériumnak egy hónappal a kabuli repülőtér kaotikusnak tartott kiürítése előtt jelezte aggályait.

Az aggodalom okaként többi között azt jelölte meg, hogy a külügyminisztérium cselekvésének tempója, amely az amerikai és egyes afgán állampolgárok kimenekítését érintette, elmaradt a védelmi tárca, a Pentagon lépéseinek sebességétől, ami a katonai személyzet és felszerelés kivonásáért felelt.

Mark Milley nyugalmazott tábornok, az amerikai hadsereg egyesített vezérkarának korábbi parancsnoka a törvényhozók előtt úgy értékelte, hogy az evakuációról szóló parancs végrehajtása sikeres volt, ugyanakkor egyetértett azzal, hogy az adminisztráció döntése túl későn született.

Emellett kifejtette, hogy többet lehetett volna tenni a káosz elkerülése érdekében, ide sorolva azt, ha 2500 amerikai katona továbbra is Afganisztánban marad segítve a válság diplomatikus rendezését. Mark Milley kijelentette, hogy véleménye szerint az afgán biztonsági erők összeomlása 2021. augusztusában nem következik be, ha az amerikai különleges erők egységei változatlanul ott vannak a háttérben.

Az Egyesült Államok katonai erőinek kivonása idején és azt követően, 2021 augusztusában a kabuli repülőtérről evakuálták az amerikai állampolgárokat, és a velük együttműködő afgánokat, miközben a tálibok már átvették az ország irányítását. Az akciónak számos halálos áldozata volt, többi között az a 182 ember, aki a repülőtér közelében elkövetett öngyilkos merényletben vesztette életét, köztük 13 amerikai katona, akik még az országban tartózkodtak támogatást nyújtani az evakuáláshoz.

A kimenekítés során mintegy 200 ezer ember távozását sikerült elérni Afganisztánból, ami egyben lezárta az amerikai erők csaknem 20 éves afganisztáni misszióját. A 2001. szeptember 11-e után indított amerikai katonai jelenlétnek mintegy 2000 amerikai katonaáldozata volt két évtized alatt.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ukrán  légvédelem Odessza