Előfizetői tartalom

Hát itt meg mire készülnek? - Csapásmérő rakéták tucatjait fordította a szuperhatalom irányába a parányi sziget

Portfolio
Tajvan befejezte a Hsziung Feng-IIE szárazföldi csapásmérő rakéta továbbfejlesztett változatának, az 1200 kilométeres hatótávolságú Hsziung Shengnek a telepítését, amellyel a kis sziget akár a szárazföldi Kína területét is képes támadni. Ugyanakkor szakértők egy része kritizálja a fegyverrendszert annak hiányosságai miatt - közölte az Eurasian Times.

Tajvan mintegy 100 darab Hsziung Sheng szárazföldi csapásmérő rakétát telepített a területére. A fejlesztett változatot tavaly augusztusban tesztelték először, és 1200 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. Vagyis a rakéta képes elérni a szárazföldi Kína területét is. A fejlesztés célja a tajvani haderő képességeinek növelése, és a tajvani offenzíváról régóta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés