Előfizetői tartalom

Megvan, ki veheti át a vezető nélkül maradt uniós országot, de az ellenzék választást akar

Portfolio
Simon Harris felsőoktatásért és innovációért felelős miniszter lehet a lemondását tegnap bejelentő Leo Varadkar utódja ír miniszterelnökként, azaz taoiseachként. A Fine Gael párt vezetését is átadó Varadkar tegnap jelentette be váratlan távozását - írja a BBC. A legnagyobb ellenzéki párt, amely a felmérések szerint a következő kormányt alakíthatja majd, viszont választás kiírását követeli.

Egy nappal Leo Varadkar kormányfő érzelmes lemondóbeszéde után úgy tűnik, hogy Simon Harris lehet a következő ír miniszterelnök. A 37 éves Harris jelenleg felsőoktatásért és innovációért felelős miniszterként dolgozik a kormányban, de volt egy évig igazságügyi miniszter is. A politikus 2011-ben az ír parlament akkor legfiatalabb tagjaként kezdte országos karrierjét. Harris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés