Megmagyarázták a britek, miért kellett két év ahhoz, hogy elismerjék az oroszok, hogy háború van
Globál

Megmagyarázták a britek, miért kellett két év ahhoz, hogy elismerjék az oroszok, hogy háború van

Portfolio
Érdekes elemzést tett közzé a brit Sky News, azzal a céllal, hogy elmagyarázzák, miért éppen most kezdtek el az orosz vezetők háborúként hivatkozni a két évig csupán „különleges műveletként” emlegetett Ukrajna elleni invázióra.

Az elemzésben az olvasható, hogy azért volt szabad kizárólag „különleges műveletként” hivatkozni a háborúra, mert azt a narratívát akarta fenntartani a Kreml, hogy az Ukrajna elleni invázió nem befolyásolja sehogy az átlagos orosz állampolgárok életét. Mostanra viszont a rengeteg veszteség, az ukrán támadások és a hatalmas védelmi kiadások miatt miatt nem lehet többé enyhíteni a háború valódi súlyát, ezért a változás a retorikában.

A Sky elemzése szerint nem véletlen, hogy épp most döntött úgy az orosz államvezetés, hogy hangnemet vált: Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évvel választották meg egy fairnek távolról sem nevezhető választáson, London szerint az orosz elnök pedig egyre inkább egy Ukrajnában kiharcolt győzelmet tart majd az életművének.

Az is világos szerintük, hogy Oroszország egyre több területet akar majd elvenni Ukrajnától, az amerikai és nyugati segélyek akadozása miatt pedig egyre biztosabb az orosz hadvezetés abban, hogy ez sikerülni fog.

Végül a Sky utal arra is, hogy nem kizárt, hogy újabb mozgósítás lesz majd Oroszországban, hogy az orosz vezetők elérjék a háborús sikereket.

Címlapkép forrása: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
orosz-ukran-haboru-tank-harckocsi-pancelos-T-72-gyakorlat-ukrajna-oroszorszag